Somogy Megye hírek

Támogatás az időseknek

Támogatás az időseknek

Idős emberek üdülnek Fonyódligeten az Őszi Napfény Táborban, ahol meglátogatta őket Gelencsér Attila a megyei közgyűlés és egyben a somogyi idősügyi tanács elnöke, miután részt vett a tanács helyben megrendezett ülésén.

Az idősügyi tanács ülésén jóváhagyták az idősek világnapja és a szépkorúak hónapja ünnepi rendezvénysorozat terveit, javaslatokat tettek a somogyi szépkorúakért plakett idei odaítélésére.

Gelencsér Attila

Gelencsér Attila a huszonhetedik alkalommal megrendezett Őszi Napfény Táborban a nyugdíjasok helyzetéről, az őket érintő kérdésekről váltott szót a résztvevőkkel. Az elnök a találkozó során elmondta, hogy a megyei önkormányzat kiemelt feladatának tekinti az idősekkel való törődést, hiszen Somogyban több, mint százezer nyugdíjas él, és nem közömbös, hogy miképpen.

idősügyi tanács

Ezért is kapnak támogatást a nyugdíjas szervezetek és a különféle rendezvények. A Somogy Megyei Idősügyi Tanács működéséről szólva Gelencsér Attila kiemelte, hogy 2006 óta folyamatosan emelték a tanács keretét. A 2009-ben rendelkezésre álló 6 millió forintból több mint 150 szervezet kapott kisebb nagyobb összegű támogatást.

A tábor résztvevői azt panaszolták, hogy a növekvő kiadásokon kívül a 13. havi nyugdíj elvétele érintette rendkívül érzékenyen őket.

idősügy Somogy

Gelencsér Attila nemcsak a nyugdíjasokhoz szólt, hanem felhívta a fiatalabb generáció figyelmét az idősek megbecsülésére és megköszönte az öregeknek azt a gondoskodó szeretetet, amellyel a későbbi nemzedékeket fölnevelték.

 

http://www.somogymegye.us/

http://gelencserattila.com/

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink