Somogy Megye Vezető Hír

Csökkenti az építményadót Kaposvár

Csökkenti az építményadót Kaposvár

Csökken a jelenleg érvényben levő építményadó összege Kaposváron, ennek részleteiről egyeztetett a város polgármestere a Vállalkozók Kaposvárért Közösség tagjaival.


- Továbbra is tartjuk magunkat azon alapelvekhez, hogy akinek több van, az vállaljon több terhet, hogy a kereskedelmi multiknak, a pénzintézeteknek, a távközlési cégeknek, a benzinkutaknak és a félkarú rablóval felszerelt vendéglátóhelyeknek kell a legtöbbet fizetniük azért hogy a kaposváriaknak kevesebbet kelljen és hogy aki igazolhatóan a helyi adók miatt kerül nehéz helyzetbe, azon segít a város - mondta a megbeszélést követően Szita Károly.

- A Vállalkozók Kaposvárért Közössége - mint nevében benne is van - továbbra is a város mellett áll, mert hiszünk ezen alapelvekben, s tudjuk, hogy mindenkinek hozzá kell járulnia a város közfeladatainak finanszírozásához - mondta Szabó Ferenc, a közösség szószólója. - Mindemellett azt kértük a várostól, hogy lehetőségeihez mérten adjon kedvezményt az irodákra vonatkozó építményadó összegéből. Szita Károlytól ma azt a kedvező választ kaptuk, hogy a kért összeget a város megfelezi, így 1655 forint helyett 800 forintot kell fizetnünk majd négyzetméterenként, ezzel jelentősen segíti vállalkozásainkat.

A polgármester azért támogatta az ötletet, mert mint a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ez is egyezik az alapelvekkel, hogy a kisebbekre kevesebb teher háruljon.

A vállalkozások által befizetett 100 adóegységből csak 8 marad helyben, de mi ezen 8 egység befizetésében is segítjük őket - mondta Szita Károly. Ezért a felek megállapodtak abban is, hogy a részletfizetési lehetőség mellett a város 30 millió forintos keretösszeggel olyan alapot hoz létre, amelyből segíti a nehéz helyzetben levő vállalkozásokat. - Két évre szóló kamatmentes kölcsönt adunk a bajba jutott cégeknek, amelyek az éves befizetett építmény- és telekadójuk 50 százalékáig élhetnek ezzel a lehetőséggel - tette hozzá a polgármester.

Az építményadó csökkenéséről és a támogatási alapról hétfőn este rendkívüli közgyűlésen dönt a város közgyűlése.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink