Somogy Megye Vezető Hír

Fejlesztették az öreglaki vadfeldolgozót

Fejlesztették az öreglaki vadfeldolgozót

Új hűtőcsarnokot adtak át a hat állami erdőgazdaság tulajdonában lévő Somogy megyei Öreglaki Vadfeldolgozó Kft.-ben. A beruházás 125 millió forintos hitelből valósult meg.

A 415 négyzetméteres hűtőcsarnokra nagy szükség volt, mivel régóta bértárolásra kényszerült a cég, ami megnövelte a költségeket. Hosszú évek óta ez az első igazi fejlesztés az üzemben, és továbbiakra is nagy szükség lenne, de állami cégként nem pályázhatnak uniós támogatásra. Az ország egyik legnagyobb vadfeldolgozójaként tavaly 1850 tonna vadhúst vásároltak fel a dunántúli erdőgazdaságoktól és vadásztársaságoktól. 

 

Fejlesztették az öreglaki vadfeldolgozót

A Somogy megyei Öreglaki Vadfeldolgozó Kft. az ország egyik legnagyobb vadfeldolgozója

 

A 35 éve stabilan gazdálkodó üzem éves átlagban 64 embert foglalkoztat. A tavalyi évet a korábbiaknál szerényebb, 26 millió forintos adózás előtti eredménnyel zárta, aminek oka a jelenleg is érzékelhető európai vaddisznóhús-túlkínálat. Buzánszkyné Láng Mónika, az ügyvezető elmondása szerint ez a probléma pár évente, szinte ciklikusan jelentkezik. Hozzátette, nagy előrelépés lenne az értékesítésben, ha a vadhúsnak is csökkenne az áfája.

 

MTI/T.D.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink