Somogy Megye Vezető Hír

Feljelentés a Somogyért ügyben

Feljelentés a Somogyért ügyben

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság a Somogyért Egyesület és Ormai István közötti vita tisztázása érdekében. Pénteki rendkívüli ülésén két ügyben döntött a testület.
Péntek reggel rendkívüli ülésen tárgyalta az Ormai kontra Somogyért Egyesület ügyet a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság. Az ügy előzménye: Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke munkatársával múlt szerdán személyesen juttatott el egy beadványt a területi választási bizottsághoz, amelyben jelezték, a mellékelt nyilatkozat értelmében Ormai István lemondott mandátumáról. A politikus 2010 őszén az egyesület színeiben jutott be a megyei közgyűlésbe, tavasszal azonban kilépett a szervezetből, de függetlenként megtartotta képviselői tisztségét.

Itt még nagy az egyetértés Gyenesei és Ormai között

 

A Gyeneseiék által beadott lemondó nyilatkozat a rajta szereplő dátum szerint 2011. szeptember 12-én keletkezett. A dokumentum érdekessége, hogy azon két tanú is szerepel, egyikük éppen Gyenesei István. Múlt pénteken Ormai aztán azzal fordult a területi választási bizottsághoz, hogy ő a mandátumáról nem mondott és nem is mond le. Leszögezte, a lemondó nyilatkozatot valóban aláírta, de nem 2011. szeptember 12-én, hanem tavaly októberben presszió alatt, ám akkor még nem szerepelt rajta dátum.
Az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok alapján felmerülhet a jogszabálysértés, ezért a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság az illetékes hatóságnál - rendőrség - megteszi feljelentését - szerepel a testület egyik döntésében. A másik szerint mindkét beadványt eljuttatják a Somogy Megyei Közgyűlés elnökének, aki a következő ülésen azokat a testület elé tárja. A megyei közgyűlés jövő héten szerdán tartja soron következő ülését.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink