Somogy Megye Vezető Hír

Intézményvezetői közlemény

Intézményvezetői közlemény

_dsc2749_ps_w_950_20091103155625_472.jpg

A somogyi Megyeházán tartott válságtanácskozás befejeztével egyhangúlag elfogadott közleményt bocsátottak ki a megyei fenntartású intézmények vezetői a 2010. évi költségvetési tervekkel kapcsolatban.
A Somogy Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmények vezetőinek közös közleménye a 2010-es költségvetéssel kapcsolatban


A megyei önkormányzat mindent megtett a hatáskörébe rendelt feladatok ellátásáért, számos költségcsökkentő intézkedést tett az elmúlt időszakokban. Az intézményvezetők és a dolgozók ezt a racionalizációt rendre felelősséggel, türelemmel végezték, mellyel éves szinten 1,2 milliárd forintot tudtak az önkormányzatnak, és a somogyi embereknek spórolni, de mára a lehetőségek határához érkeztünk.

A megyei önkormányzatok elvonásai eddig sem álltak arányban a takarékoskodási lehetőségeikkel, de ami most történik, az minden képzeletet felülmúl. A kormány által beterjesztett csomag, a 2010-es költségvetés 920 millió forintot vesz el a megyei önkormányzattól, így a középiskoláktól, az árváktól, a fogyatékkal élőktől, a betegektől, a gondoskodásra szoruló idős emberektől, a közműveléstől egyaránt, tehát a somogyi emberektől

Mivel a kormány elvonja a forrásokat a megyei önkormányzattól, úgy a megyei önkormányzat kénytelen az intézményei támogatását is csökkenteni. A megyei önkormányzatok nem tudnak helytállni ilyen elviselhetetlen elvonások esetén, képtelenség biztosítani az intézmények működtetését ilyen normatív támogatások mellett. Ezt a költségvetést nem lehet végrehajtani, ez a költségvetés törvényszerűen csak vért és könnyeket szül a végrehajtás során.


A Somogy Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmények felelős vezetőiként, közösen felszólítjuk az országgyűlési képviselőket, hogy ne menjenek szembe a somogyi emberek akaratával, ne cselekedjenek a somogyi emberek érdekei ellen, ne szavazzák meg a minket sújtó nemzeti költségvetést. Tegyenek meg mindent azért, hogy kiszámíthatóan, biztonságosan tudjunk gondoskodni azokról az emberekről, akikről az állam kérésére nekünk kell gondoskodni. A további állami szerepvállalás csökkenést nem tudjuk elfogadni, egyetlen forint megszorítást sem tudunk elfogadni. Elég a megszorításokból!


Kaposvár, 2009. november 3.


A Somogy Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmények vezetői


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink