Somogy Megye Vezető Hír

Sebességet váltott Kaposvár

Sebességet váltott Kaposvár

- 12 milliárd forint értékű beruházási program indul idén Kaposváron úgy, hogy a város új hiteleket nem vesz fel és a pályázati lehetőségeket kihasználva mindössze 575 millió forintos önerőt tesz hozzá a programokhoz - mondta Szita Károly szerdán a Városházán tartott sajtótájékoztatón, amikor az idei esztendő terveit ismertette.
Bár ma Magyarországon a gazdasági - pénzügyi válság miatt már alig vannak beruházások, nekünk az a legfontosabb, hogy végrehajtsuk a kaposváriak által kért és elfogadott célokat tartalmazó ",,Kaposvár a legfontosabb című várospolitikai programot - mondta a polgármester.

Szita Károly a beruházások közül kiemelte a régi vásárcsarnok felújítását, az 570 millió forintos költségű közlekedésfejlesztési programot, amelynek keretében új autóbuszöblök és fedett buszvárók épülnek, a dinamikus utastájékoztató rendszer pedig jelzi majd, merre jár és mikor érkezik a busz. A mélyfekvésű területeken élő kaposváriak gondjain segít a 250 millió forintos csapadékvíz-elvezetési program a nyílt és zárt árkok megépítésével. 60 millió forintból bővül a kerékpárhálózat a belvárosban, az útvonalat a biciklisek véleményének kikérésével jelölte ki a város. Húszezer kaposvárit érint az egymilliárd forintos távhőberuházás, melynek legnagyobb előnye, hogy a fogyasztók számának bővülésével - köztük a Kaposi Mór Oktató Kórház rendszerbe kapcsolásával - csökken a fajlagos költség. A nagyszabású hulladék-rekultivációs program 28 települést érint, köztük a kaposvári lerakó korszerűsítését, az új hulladékgazdálkodási program kialakítása után pedig a szemét nagy részét újrahasznosítja majd a város.

Ezen programok összértéke 9,3 milliárd forint és folyamatban 2,84 milliárd forint értékű városi pályázat elbírálása, köztük két városrehabilitációs program: a Domus tömb és a Sávház közötti területé, valamint a szentjakabi városrészé. A város első körben már nyert, a következő fordulóban nyárra várható döntés.
A jelenleg zajló - 539 millió forint értékű - beruházások között említette Szita Károly a Rippl-Rónai villa megújítását, a Deseda turisztikai fejlesztését valamint a természettudományos labor megépítését.

Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online


Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink