Somogy Megye Vezető Hír

Semmibe tartó sínek

Semmibe tartó sínek

Nem menekült meg több somogyi település a vasúti szárnyvonalak megszüntetésétől. Országosan az eredetileg bezárásra ítélt 32 vasúti vonalszakasz helyett 29 vonalon teljesen, egy szakaszon pedig részben állnak le a vonatok - jelentette be Szollár Domokos. A döntésnek somogyi vesztesei is vannak.
A Nagyatád - Somogyszob vonal már korábban, a Siófok - Karád vonalszakasz pedig most menekült meg a bezárástól. A Somogyszob és Balatonszentkeresztúr között élők viszont hiába várják a szerelvényt decembertől, ők már csak autóbuszt vehetnek igénybe közösségi közlekedésként. A somogyszobiak vonattal eddig alig több mint másfél óra alatt eljuthattak a Balaton partjára, ezentúl négy órát kell majd utazniuk nagyatádi átszállással és olykor több órás várakozással. A kormány döntése azonban nem csak a falvakban lakók életét, hanem a tizenkétezres lélekszámú várost, Marcalit is érinti.

Nem rendelt szolgáltatást a következő menetrend életbelépésétől a kormány a Balatonfenyves - Táska vonalon, így a kisvasút sorsa is megpecsételődni látszik. A több mint fél évszázados gazdasági vasút a balatoni és környékbeli turizmus egyik jellegzetes közlekedési eszközeként decembertől már csak az egykori utasok és a pálya mellett élők emlékében élhet tovább.


A kormányszóvivő szerint az intézkedés nem érinti a vasúti dolgozók létszámát, belső átcsoportosítással országos vonalakra helyezik át a megszűnő állomáshelyekről az érintetteket.

Kraft Róbert
Somogy Megye Online

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink