Somogy Megye Vezető Hír

Törvényértelmezés Somogyért módra

Törvényértelmezés Somogyért módra

Sajátosan értelmezi a törvényt a Somogyért Egyesület. Sajtóreferensük közleménye szerint mindössze magánokirat hamisításról szól a megyei közgyűlési mandátum visszaadásáról szóló dokumentum dátumozásának procedúrája. Gyenesei Istvánt mindenesetre gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.
Gyanúsítottként hallgatta ki magánokirat-hamisítás miatt Gyenesei Istvánt, a Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterét múlt év végén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság - értesült a Magyar Nemzet ügyvédi forrásból. A főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika közölte: a büntetőeljárás továbbra is folyamatban van, bővebb információt azonban nem áll módjában az üggyel kapcsolatban kiadni. A napilap szerdai számában arról írt, hogy a Somogyért Egyesület elnöke a gyanúsítás ellen panasszal élt, melyet a Fejér Megyei Főügyészség bírál el.

Amikor még minden rendben volt...

 

Közleményben igyekszik a gyanút eloszlatni a Somogyért Egyesület. Megerősítették a hírlapi információt, miszerint Gyurcsány Ferenc exminisztere a gyanúsítás ellen azonnal panasszal élt. Véleményük szerint az egyesület elnöke teljesen jogszerűen és jóhiszeműen járt el. Egy az ügyben eddig nem szereplő dátum is bekerült a közleménybe. Ormai István még májusban lépett ki a Somogyért Egyesületből, az ominózus lemondó nyilatkozat dátuma pedig szeptember 12. Ehhez képest írnak közleményükben egy 2011. augusztus végi időpontról, mikor állításuk szerint Ormai saját kezével egészítette ki a nyilatkozatot. A közlemény alapján a dátumot az elnökségi döntést követően az egyesület egyik alelnöke, külön utasítás nélkül, öntevékenyen írta rá a lemondó nyilatkozatra.

... és amikor már nem

 

És itt érkezik a meglepetés egy magát törvényesnek és mindenben példát mutatónak tartó szervezettől: Maga a gyanúsítás is bagatell, mivel mindössze magánokirat hamisítás vétségét rója fel, amiben Gyenesei István személyes érintettsége közvetve sem több, mint az egyesület bármely elnökségi tagjának, aki a döntésthozó elnökségi ülésen részt vett.
Erről a szó szerint idézett mondatról pedig mindenki bátran eldöntheti, hogy egy bűncselekmény mikortól számít elítélendőnek. Az úgynevezett politikai elit tudja-e, hogy léteznek törvényi korlátok, mindent azért nekik sem szabad? A Somogyért Egyesület közleménye szerint nincs nagy baj, hiszen "mindössze magánokirat hamisítás vétségét rója fel a gyanúsítás". Szomorú. Ezek után talán nem is meglepő, hogy a Somogyért Egyesület és elnöke, további nyilatkozatot az ügy lezárásáig nem kíván tenni.

Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink