Somogy Megye Vezető Hír

Ünnepi kitüntetések

Március 15-e alkalmából a Magyar Köztársaság Elnöke megbízásából kitüntetéseket adtak át Budapesten a kimagasló színvonalú munka elismeréseként. A díjazottak között neves somogyi szakembereket is köszönthetünk.


A Magyar Köztársaság Elnöke megbízásából dr. Hiller István oktatási és kulturális minisztertől a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet vette át Deák Erika, a siófoki Aranypart Középiskolai Kollégium és Nevelési Tanácsadó igazgatója, Kokas Ferenc a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója és Szabóné Gondos Piroska , a Kaposvári Egyetem tanszékvezető főiskolai docense.
A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapta Sámson László, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum beruházási igazgatója és Szabó Zoltáné, a kaposvári Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola igazgatója. 
Az Oktatási és Kulturális Miniszter Táncsics Mihály-díjat adományozott kiemelkedő újságírói tevékenységéért dr. Árpási Zoltánnak, a Somogyi Hírlap főszerkesztőjének.
A kultúra és a közművelődés érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végző minisztériumi, intézményi és egyéb dolgozók részére alapított Bánffy Miklós-díjat Egerszegi Edit, a Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Oktatási, Kulturális és Sport Igazgatóságának főmunkatársa kapta.

A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntette ki Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára dr. Moizs Mariannt, a Kaposi Mór Oktató Kórház stratégiai igazgatóját a nemzeti ünnep alkalmából. Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a mezőgazdaság, élelmiszeripar, valamint az agrárszakoktatás területén végzett kiemelkedő munkássága elismeréséül Ujhelyi Imre-díjat adományozott Tarsoly Sándornak, a Kahyb Kaposvár nyugdíjas kutató állattenyésztőjének. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta ma Pintér Andrásnak, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Zselicségi Tájvédelmi Körzet természetvédelmi őrkerület vezetőjének, Somogy megye természeti értékeinek felmérése és védelme érdekében kifejtett több mint két évtizedes eredményes munkájáért.

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink