Somogy Megye Vezető Hír

Válságkezelés Somogy megyében (Interjú 2. része)

Válságkezelés Somogy megyében (Interjú 2. része)
A Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, Gelencsér Attila az egyre inkább növekvő munkanélküliség megfékezésére irányuló törekvésről és a megyében lévő bal- és jobboldali erők eloszlásáról nyilatkozott. (Interjú 2. része)

- A válság, gondolom, Somogy megyét sem hagyta érintetlenül. Van-e válságkezelési programjuk, illetve melyek ennek a fő sarokpontjai?

- Sajnos az elmúlt időszakban nőtt Somogy megyében a munkanélküliség. Sajnos a foglalkoztatási helyzet egyfolytában óriási problémákat okoz. Ráadásul az aprófalvas probléma, a sok elzárt település, a megye elzártsága infrastrukturálisan - a taszári repülőtér problémája a 67-es út ügy - csak növelik a bajt. Ezen a megyei vezetés kormányzati segítség nélkül nagyon nehezen tud úrrá lenni, de nem teszünk le a somogyi emberek segítéséről. Önként vállalt feladatainkban segítjük, ahol csak tudjuk őket, illetve a tizenötmilliárdot meghaladó saját fejlesztésünk nyilvánvalóan munkahelyeket generál, amely javítani fog ezen a problémán.

 

 

Gelencsér Attila elnök úr nyilatkozata a válságban történő intézkedésekről - 2. rész

 

- Egy nappal a pécsi siker, a jobboldal pécsi sikere után hogyan látja, Somogy megyében sikerül-e megszilárdítani a következő választáson a jobboldali többséget?

 

 

- Somogy megyében az országos politikai klímához képest mindig jobban szokott állni a jobboldal. Amikor ismerünk országos adatokat, akkor mi tudjuk, hogy nálunk nagyobb a különbség a jobboldal és a baloldal között - a jobboldal javára. A probléma mindig az önkormányzati választáson szokott bekövetkezni, amikor is megjelent egy magát független civil szervezetként aposztrofáló Somogyért Egyesület, és a lokálpatrióta név és a lokálpatrióta üzenetek azok számos szavazót mozgósítottak bal- és jobboldalról egyformán. Ez egy olyan váratlan körülmény szokott lenni mindkét másik oldal számára - mármint az MSZP és a Fidesz számára is -, amit tulajdonképpen úgy érzem, hogy nem tudtunk kezelni.

 

Somogy megye elnöke

Gelencsér Attila, Somogy megye elnöke

 

Én örülök, hogy tavaly kiderült, aminek ki kellett derülnie. A Somogyért Egyesület elnöke, a civil és mindenkitől egyforma távolságra álló ember belépett a Gyurcsány-kormányba, és most már mindenki tudja Somogy megyében, hogy ő hova tartozik. Ez azért volt jó, mert végre letisztult a kép. Pontosan tudja mindenki, hogy a Gyurcsány-kormány, illetve a baloldal embere, így nem fog többet a jövőben - reményeim szerint - tisztességes, polgári gondolkodású, keresztény embereket megtéveszteni, mint ahogy a múltban megtette.

 

 

Somogy Megye Online

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

MÖOSZ Online - Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége

Ász Hír

Technika Hírek

Egészség Hírek

Bulvár hírek

Partnereink